Stad College

The Veggie Week Kindervredesprijs

Onze leerlingen Ester van der Wal en Soraya Omtzigt, winnaars van een Young Impact Award in de categorie Environment, zijn woensdag 20 november uitgenodigd, als oprichters van THE VEGGIE WEEK, in de ridderzaal voor de uitreiking van de Kindervredesprijs.

Afgelopen schooljaar zijn Soraya en Ester door Young Impact, een organisatie die jongeren stimuleert zich in te zetten voor de samenleving, de actie ‘THE VEGGIE WEEK’ gestart, waarbij ze met 100 medescholieren een week lang geen vlees en vis hebben gegeten en de week hebben afgesloten met een gezonde high tea.
Hun doel was mensen laten zien dat één keer in de week geen vlees eten al een enorme impact heeft op het klimaat. Ook wilden ze het negatieve beeld rondom gezonde voeding doorbreken, door mensen positief kennis te laten maken met bewuste voeding.
Daarnaast hebben ze de recepten van de deelnemers van THE VEGGIE WEEK en de high tea gebundeld in een receptenboek, dat ze verkochten voor het goede doel ‘Natuur en Milieu’.
Ook dit jaar hebben Soraya en Ester weer grootse plannen. Ze zijn ambassadeurs van verschillende challenges van Young Impact en door een samenwerkingsverband vanuit ABN AMRO gaan ze dit jaar een receptenboek uitbrengen met een echte chef-kok! Ook hun Instagram account THE_VEGGIE_WEEK, waarop ze heerlijke vegetarische gerechten posten, is een groot succes.
Voor hun inzet zijn deze Almeerse kanjers dan ook terecht uitgenodigd, namens ABN AMRO, voor de uitreiking van de Kindervredesprijs in de ridderzaal. Daar hebben ze gesproken met één van de winnaars, genaamd Divina Maloum. Zij heeft de meiden nog meer geïnspireerd om een verschil te maken in de samenleving. Kortom, we gaan nog veel horen nog van onze Almeerse toppers!

Nieuws