Stad College

The Veggie Week doneert aan goed doel!

Ester van der Wal (16 jaar) en Soraya Omtzigt (17 jaar) leerlingen van Trinitas Gymnasium en winnaars van een Young Impact Award in de categorie Environment, hebben met hun actie THE VEGGIE WEEK €426,88 opgehaald voor het goede doel Natuur & Milieu.

Afgelopen schooljaar zijn Soraya en Ester door Young Impact, een organisatie die jongeren stimuleert zich in te zetten voor de samenleving, de actie “THE VEGGIE WEEK” gestart, waarbij ze met 100 medescholieren een week lang geen vlees en vis hebben gegeten en de week hebben afgesloten met een gezonde high tea.
Hun doel was mensen laten zien dat 1 keer in de week geen vlees eten al een enorme impact heeft op het klimaat. Ook wilden ze het negatieve beeld rondom gezonde voeding doorbreken, door mensen positief kennis te laten maken met bewuste voeding.
Daarnaast hebben ze de recepten van de deelnemers van THE VEGGIE WEEK en de high tea gebundeld in een receptenboek, dat ze verkochten voor het goede doel “Natuur en Milieu”. Deze organisatie zet zich in voor een duurzame toekomst. Ze verkochten in totaal 400 exemplaren. Ze haalden daarmee €426,88 op en hebben dit met trots overhandigd aan het goede doel.
Ook dit jaar hebben Soraya en Ester weer grootse plannen. Ze zijn ambassadeurs van De Mega Vega Week van Young Impact en door een samenwerkingsverband vanuit ABN AMRO gaan ze zich dit jaar ook meer bezighouden met duurzaamheid en het hergebruiken van materialen. Ook hun Instagram account THE_VEGGIE_WEEK, waarop ze heerlijke vegetarische gerechten posten, blijft groeien. Kortom, we horen nog van deze kanjers terug!

Nieuws