Stad College

The Veggie Week

THE VEGGIE WEEK genomineerd YOUNG IMPACT AWARDS!

De Almeerders Ester van der Wal (15 jaar) en Soraya Omtzigt (16 jaar) zijn met hun actie THE VEGGIE WEEK doorgedrongen tot de landelijke finale van Young Impact. De leerlingen van Trinitas Gymnasium Almere zijn de jongste genomineerden voor de Young Impact Awards binnen de categorie Environment.
Op school volgden Soraya en Ester de training van Young Impact, een organisatie die jongeren stimuleert zich in te zetten voor de samenleving. Zij hebben op school “THE VEGGIE WEEK” georganiseerd. Meer dan 100 deelnemers hebben een week lang geen vlees en vis gegeten. Het slot van de week hebben ze gevierd met een gezonde high tea op Trinitas.
Soraya en Ester willen mensen bewust maken van het feit dat 1 keer in de week geen vlees eten al een enorme impact heeft op het klimaat. Ook wilden ze het negatieve beeld rondom gezonde voeding doorbreken, door mensen positief kennis te laten maken met bewuste lekkernijen. Het was een groot succes! Ze hebben met hun actie ruim 50 kg vlees bespaard. De komende weken staan ze op de boerenmarkt op de Kemphaan en geven ze kinderworkshops over gezonde voeding. Daarnaast hebben ze de recepten van de deelnemers van THE VEGGIE WEEK en de high tea gebundeld in een receptenboek. De opbrengst van het boekje komt ten goede aan het goede doel “Natuur en Milieu”. Ook zijn ze het Instagram account “THE_VEGGIE_WEEK” gestart, waar ze al heel veel Almeerse volgers hebben.
Ester en Soraya zijn dus met recht genomineerd voor de Young Impact Awards binnen de categorie Environment. Wil jij dat deze Almeerse kanjers winnen? Stem dan via www.youngimpact.nl/awards
Wil je op een andere manier helpen? Deel de link met zoveel mogelijk mensen, volg hen op Instagram of koop hun creatieve receptenboekje. Dit is verkrijgbaar via het Instagram account of via de mediatheek van Trinitas Gymnasium in Almere.

Nieuws