Stad College

Rome-reis 2017

Geweldig weer, overheerlijke Italiaanse schepijs, uiteraard wat cultuur opsnuiven en natuurlijk heel veel gezelligheid. De langverwachte Romereis was zeker een reis om niet te vergeten.
De beroemde Romereis is zeker het hoogtepunt van je Trinitas-carrière en na vier jaar lang wachten, mochten ook wij de verhalen over de Romereis met onze eigen ogen bevestigen.

In de vroege ochtend werden we verwacht op het vliegveld om daar voor een week afscheid te nemen van onze ouders en broers of zussen. Helaas had het vliegtuig wat vertraging opgelopen, maar na geduldig wachten bevonden wij ons een paar uur later in de Eeuwige Stad. Met koffers en al vertrokken we naar het hotel waar we zouden verblijven, dat misschien iets wat krappe kamers had, maar over het algemeen prima te doen was. Vanaf hier begonnen de lange – en met lange bedoel ik erg lange – wandelingen naar diverse monumenten. En omdat Rome vol zit van de monumenten waren pijnlijke voeten en blaren bij velen niet weg te denken. Om dit iets minder erg te maken liepen we wel elke dag onder een stralende zon. Verhalen werden ons verteld over het ontstaan van Rome en de geschiedenis van het Romeinse rijk. Imposante bouwwerken zoals het beroemde Colosseum, het Pantheon, het Sint-Pietersbasiliek en nog vele anderen werden door ons met de benenwagen bezocht. Op de derde dag hadden we zelfs nog een trip naar Pompeï: een stad die grotendeels bewaard is gebleven uit de oudheid. Een wereld van verschil als je door deze stad rondslentert en daarna terugkeert naar het hedendaagse. Natuurlijk hebben we ook genoeg tijd gekregen om zelf de stad Rome te verkennen en daarbij uiteraard de weg kwijt te raken.
Een ander persoonlijk hoogtepunt van deze reis – om nog even speciaal te benoemen – is het ijs in Rome. Gelateria’s zijn er overal te vinden en ijs heeft nog nooit zo lekker gesmaakt. Een dagelijks ijsje is daarom nog niet eens zo een heel absurd idee.
Helaas kan een Romereis niet eeuwig duren en daarom moest er ook een eind komen aan een week vol gezelligheid en intensief wandelen.
Hierbij wil ik graag de begeleiders: Koppe, Pim, Michel, Ferial, Rianne en Hubert bedanken voor het volhouden van een week vol puberende tieners en het geven van mooie herinneringen.

“Ook al leiden alle wegen naar Rome, dan nog krijg je het gemakkelijk voor elkaar om de weg kwijt te raken.” –Jessica