Stad College

Rome-reis 2016

Voor de Romereis van 2016 komen we superlatieven tekort. De vliegreizen verliepen zeer voorspoedig, de hotels waren meer dan oké en het weer was prachtig. Om met een temperatuur van 20 graden en onder een stralende zon door Pompeï te mogen slenteren, is voorwaar geen straf. Gezien vanaf de Sint Pieter lag Rome er ook dit jaar weer schitterend bij.

De lange spannende beklimming van de koepel was niet het enige benenwerk dat we hebben verricht. We gingen Colosseum in, Colosseum uit, Palatijn op, Palatijn af, kerk in, kerk uit, Forum in, Forum uit, heuvel op, heuvel af… Onze stappenteller wees uit dat we, met een gemiddelde van ongeveer 20 kilometer per dag, deze reis bijna 120 kilometer hebben gelopen. Sommige enthousiaste leerlingen hebben zelfs nog meer kilometers in de benen, zij besloten op de laatste dag nog een rondje Vaticaan te doen. Er was voor iedereen voldoende vrije tijd om te shoppen en om te genieten van wat de beste gelateria’s ter wereld aan ijs kunnen produceren. De avondwandelingen naar de Trevi fonteinen, het Pantheon en Piazza Navona waren heerlijk.

Waren er ook minpuntjes?  Ja, de zakkenrollers bijvoorbeeld, er werden twee mobiele telefoons gestolen. En er waren een paar pittige blessures. De leerlingen die daar last van hadden, lieten zich daar overigens niet door uit het veld slaan. Verder waren er vooral heel veel leuke en gezellige momenten. Dat kon je vooral merken bij iedere gemeenschappelijke maaltijd. De eetzaal gonsde dan letterlijk van de goede verhalen.

Wij kunnen terugdenken aan een prachtige Romereis en willen onze leerlingen hierbij danken voor de fijne tijd die we met hen hebben gehad.

Laura, Rianne, Hubert, Ina, Michel, Koppe en Pim