Stad College

Over Trinitas Gymnasium

Trinitas gebouw

Gymnasiaal onderwijs in Nederland staat in een rijke en lange traditie. In Almere en op Trinitas Gymnasium is die traditie nog maar net begonnen. Zowel de stad als de school hebben betrekkelijk weinig geschiedenis. Maar ze hebben wel veel toekomst. Net als jij. Als leerling op Trinitas Gymnasium begint jouw toekomst met kennis van de klassieken. Die vormen namelijk het fundament waarop onze wetenschap en maatschappij zijn gebouwd. Als gymnasiast wordt het ook het fundament onder jouw toekomst. Want op een stevig fundament, kun je hoog bouwen.

 

De school is klein en gezellig en we hebben aandacht voor elkaar. Op Trinitas Gymnasium krijg je volop de kans te werken aan je eigen talenten. We helpen je ze te ontdekken, te ontwikkelen maar vooral ook om ze te gebruiken. Niet alleen in intellectueel, maar ook in cultureel en sociaal opzicht. Naast de gewone lessen is er ruimte voor het volgen van extra vakken en voor persoonlijke projecten. Hierdoor geef je voor een deel een eigen invulling aan je opleiding. We streven naar een aanbod van onderwijs én begeleiding van hoge kwaliteit.

 

Uiteraard verwachten we ook veel van je. Een actieve houding, maar ook respect voor elkaar. We rekenen daarbij ook op de betrokkenheid en medewerking van je ouders!

 

Ben je toe aan een uitdaging? Dan is Trinitas Gymnasium voor jou de school die je inspireert en die je uitstekend voorbereidt op je toekomst. In onze schoolgids vind je alle praktische informatie over onze school. Namens alle medewerkers wens ik jou en je ouders een uitdagend en succesvol schooljaar toe!

 

drs. M. (Merijn) Sprenger

Rector Trinitas Gymnasium