Stad College

Leerlingbegeleiding

De zorg en aandacht voor onze leerlingen bestaat vooral uit aandacht voor de ontwikkeling van je talent. Je volgt hiervoor bijvoorbeeld verschillende expertmodules. In je eerste jaar doe je mee aan een test van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek in Nijmegen. Dit helpt ons om jou op een goede manier te begeleiden. De kosten van dit onderzoek nemen wij dan ook voor onze rekening.

Verder besteden we aandacht aan het leren van studievaardigheden en groepsvormende processen. Dit doen we in de mentorles. Naast deze studiebegeleiding kun je aanvullende zorg krijgen in kleinere groepen. Bijvoorbeeld extra begeleiding voor Nederlands, Engels of Wiskunde of individuele studiebegeleiding. Ook extra taalles is mogelijk als Nederlands je tweede taal is (NT2). Heb jij last van faalangst? Dan kun je meedoen aan een zogenaamde faalangstreductietraining. Ook bieden we huiswerkbegeleiding aan.

Al deze extra zorg leveren we op maat en buiten de reguliere lessen om. Heb je nog andere zorg nodig? Dan maken we een handelingsplan. Natuurlijk betrekken we hier ook je ouders bij.