Stad College

Goethe

De sectie Duits van Trinitas Gymnasium werkt sinds het schooljaar 2011/2012 samen met het Goethe-Institut op het gebied van taalcertificaten volgens het ERK-referentiekader. Trinitas Gymnasium is een coöperatieschool van het Goethe-Institut in Amsterdam en de enige school in Flevoland die deze mogelijkheid aanbiedt.

Geïntegreerd in de lessen wordt gewerkt aan taalvaardigheid die leerlingen voorbereid op de taalcertificaten op verschillende niveaus. Zelfs in de onderbouw is het mogelijk om het vak Duits af te sluiten met een Goethe-certificaat. De docenten Duits zijn hiervoor door het Goethe-Institut opgeleid en gecertificeerd.

Het Goethe-certificaat is een waardevolle aanvulling van de cv omdat het zijn geldigheid behoudt. De niveaus zijn internationaal afgesproken en worden overal erkend. Afhankelijk van het behaalde niveau en de toelatingseisen is dit taalcertificaat noodzakelijk voor de toelating tot een studie aan een Duitstalige hoge school en/of universiteit. Steeds meer studenten overwegen om een (deel van hun) studie of later de masterfase in het buitenland te volgen en dan kan dit certificaat zijn nut aantoen. Maar ook op de arbeidsmarkt is het objectief aantoonbaar maken van taalkennis steeds belangrijker.