Stad College

Handig zoeken en vinden

Je kunt allerlei informatie vinden met behulp van Aura Online op de publiekscatalogus.
Alle boeken hebben een rug etiket, deze zijn te zien als de boeken in de kast staan.
Op de rug etiketten van de Nederlandse leesboeken staat het niveau (B en C voor de jeugd, D voor Young Adults en R voor volwassenen) en de Auteur in de vorm van de eerste 4 letters van de achternaam. Ze staan in de kast gesorteerd op alfabetische volgorde van de achternaam van de auteur.

Op de rug etiketten van de overige talen staat de taal, het niveau (via een kleur) en de Auteur in de vorm van de eerste 4 letters van de achternaam.
Op de rug etiketten van de informatieboeken staat de SISO-code en ook de eerste vier letters van de achternaam van de Auteur mits bekend en anders de eerste 4 letters van de titel (zonder lidwoord). Een SISO-code is een getal van drie cijfers wat een bepaald onderwerp aangeeft. De SISO-codes beginnen bij 000 en eindigen bij 999. Als je een boek zoekt over een bepaald onderwerp, vind je in de catalogus de juiste SISO-code, welke je dan kan opzoeken in de kast. De informatieve boeken staan op SISO-code gesorteerd in de kast.

Uiteraard kun je altijd de medewerkers vragen om je te helpen!
Kan je een boek niet vinden in onze catalogus, dan kan je ook zoeken in de catalogus van de Nieuwe Bibliotheek: http://www.denieuwebibliotheek.nl/