Stad College

Oud leerling Jens

Mens sneller dan een jachtluipaard?

Oud-leerling Trinitas, Jens van Houwelingen, zag een uitdaging in de vraag of een mens zich sneller kan voortbewegen dan het snelste dier op aarde.

Jens van Houwelingen, die in 2015 zijn diploma haalde op Trinitas Gymnasium, studeert in Delft industrieel design. Daar is hij lid geworden van het VeloX-7 Human Power Team, een multidisciplinair team van technici en bewegingswetenschappers van de TU-Delft  en de VU Amsterdam. Beide universiteiten hebben hun expertise gecombineerd om een fiets te bouwen die topsnelheden kan bereiken.

Natuurlijk met het doel om het luipaard te evenaren.

De ultieme test was het wereldkampioenschap in de VS. Zou het lukken? Met een snelheid van 121,52 km/u zijn zij wereldkampioen geworden én zijn ze sneller dan het luipaard. Hun tijd is zo goed dat zij een nieuw Nederlands record hebben gereden en heel dicht in de buurt zijn gekomen van het  wereldrecord (121,81 km/u).

Wij willen hierbij Jens en de rest van het team hartelijk feliciteren. Via de onderstaande link komt u bij een presentatie waarbij het hele proces wordt uitgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=uRGi4FuhTZc

De foto’s zijn van Bas de Meijer, teamfotograaf. Jens staat helemaal rechts op de groepsfoto.