Stad College

Falco Neering in finale Weesp got talent!

In Almere loopt behoorlijk wat talent rond. In deze rubriek voor Jong Almere in het Weespernieuws wordt maandelijks een jong Almeers talent in de spotlight gezet. Zangers, dansers, acteurs, sporters, muzikanten, bloggers, vloggers en ontwerpers, ze komen allemaal voorbij in ‘Jong Talent’. Deze keer is dat Falco Neering.

De zestienjarige Almeerder zingt en begeleidt zichzelf daarbij op piano. ,,Als klein kind zat ik jaren op pianoles, maar toen we onze piano thuis verkochten is dat een beetje verwaterd. Sinds een jaar hebben we weer een piano en ben ik toch maar weer aan het oefenen gegaan”, vertelt Falco. ,,Het is wel fijn om jezelf zo te kunnen begeleiden. Ik heb nu ook af en toe een zangles, maar echt regelmaat zit daar nog niet in.”

Finale Weesp Got Talent Falco zingt naar eigen zeggen al zijn hele leven, maar echt optreden voor publiek had hij tot voor kort nog niet gedaan. De voorronde van  Weesp Got Talent vorige maand was zijn grote vuurdoop. ,,Mijn moeder kent de vrouw van het zaaltje waar deze talentenjacht wordt gehouden. Het is kleinschalig en dat leek me wel een mooie gelegenheid om het een keer te proberen”, vertelt Falco. ,,Ik was echt ontzettend zenuwachtig, maar het ging best goed en ik kreeg na afloop veel lovende woorden. Dat geeft wel zelfvertrouwen.”

Twaalf acts uit Weesp en omstreken lieten zich in die voorronde van hun beste kant zien. De vakjury koos uiteindelijk zes finalisten, waaronder Falco. ,,De jury bepaalt zaterdag wie de finale wint, maar er is ook een publieksprijs, dus ik hoop dat veel mensen op mij zullen stemmen. Op dit moment sta ik bovenaan, dat is wel gaaf”, vertelt hij. Op de website www.weespernieuws.nl zijn alle optredens van de finalisten te zien en daar kan nog tot dinsdag 21 juni op worden gestemd.  Falco kan hiermee een workshop zang/piano winnen en de telling wordt ook meegenomen in het jury-oordeel.

,,In de finale ga ik twee nummers doen van Bruno Mars, een nummer van Adèle en het nummer van Adam Lambert dat ik ook tijdens de voorronde heb laten horen. Ik geef wel altijd mijn eigen draai aan een nummer, dus dat ga ik met deze nummers ook doen”, vertelt de jonge zanger. ,,Het bleek overigens dat ik ook tien minuten podiumtijd had tijdens de voorronde, maar ik had toen maar één nummer ingestudeerd. Gelukkig was dat goed genoeg om de jury te overtuigen”, lacht Falco. Hij is thuis hard aan het repeteren om in de finale vier nummers te kunnen laten horen.

De positieve reacties op zijn allereerste optreden smaken volgens de Almeerder wel naar meer. Maar of hij er later echt zijn werk van wil maken weet de leerling van Trinitas Gymnasium nog niet. ,,Ik zit nu in de vijfde. Volgend jaar doe ik examen en daarna wil ik een economische studie gaan doen. Cijfertjes en berekeningen vind ik erg interessant. Maar zingen blijf ik sowieso altijd doen en wie weet waar dat me verder zal brengen.”