Stad College

Goud voor leerlingen van Trinitas

Zaterdag 9 juni werden in Den Haag, in Perscentrum Nieuwspoort, naast de Tweede Kamer, de Gouden Awards uitgereikt aan deelnemers van de International Award for Young People uit het hele land. De Gouden Awards werden dit jaar uitgereikt door de Engelse ambassadeur Peter Wilson geholpen door Pascalle Cup, directeur van de Int. Award Nederland. Van Trinitas waren Fieke van Dijk en Timo Roskam aanwezig en ook zij mochten een gouden medaille en certificaat in ontvangst nemen. Bovendien hield Timo een prachtige speech over zijn belevingen in het Flevoziekenhuis. Hij heeft voor het onder deel “residential” gedurende vier dagen meegelopen met een dermatoloog van het Flevo. Dit verzoek was hem eerst geweigerd, want hij was te jong, had geen opleiding of ervaring. Door opnieuw motivatie brieven te schrijven en uit te leggen dat hij geneeskunde ging studeren en dit ook voor de Award deed mocht hij, bij wijze van uitzondering, toch meelopen. Een geweldige ervaring natuurlijk.

Voor gouden deelnemers is het een zwaar programma, ze doen gedurende een jaar drie onderdelen (minstens 1 maal per week) te weten: sport, talent maatschappelijke betrokkenheid, “residential” (4 dagen achtereen een activiteit, zoals meelopen in een ziekenhuis of masterclasses volgen) en een buitenlandse expeditie van 72 kilometer wandelen (of kanoën of fietsen). Fieke is met vier deelnemers van Trinitas op expeditie geweest naar Slovenië, waar gouden deelnemers uit diverse landen uit Europa in groepjes werden ingedeeld om hun expeditie voor te bereiden en vervolgens een vierdagen durende zware trektocht door de bergen te maken.

Marieke Visscher kon helaas niet aanwezig zijn, zij deed mee met de landelijk finale van de scheikunde Olympiade maar heeft wel de gouden award verdiend. Volgende keer zullen ook Sterre  en Martijn hun gouden award in ontvangst mogen nemen en er volgen zeker nog wel meer leerlingen van Trinitas.

Olga Visser van den Born, Coördinator Int. Award Trinitas Gymnasium

Nieuws