Stad College

G5 Kindertheaterproject

Vrijdag 22 juni zijn we als G5 drama klas terug gegaan naar een van onze basisscholen om een toneelstuk op te voeren voor de onderbouw. Het toneelstuk hebben we de voorgaande weken zelf in elkaar gezet op basis van interviewtjes die we met de kinderen van de school hebben gehouden. We stelden bijvoorbeeld vragen als “Van wat voor soort boeken of films hou je?” En “Hoe zou volgens jou een slechterik of een held er uit zien?” Deze vragen namen we vervolgens mee in het schrijven van onze voorstelling.

Toen hebben we geïmproviseerd, geoefend hoe je het best voor jonge kinderen kan optreden en een script geschreven voor de grote lijnen.
Het titel van het stuk was: “Dani en de tijdmachine.”

De verschillende taken werden verdeeld, de datum voor de voorstelling werd ingepland en de decor stukken en kostuums werden gemaakt en geregeld.

Het stuk gaat over een meisje dat bij haar verstrooide oom gaat logeren, die aan allerlei gekke machines en uitvindingen werkt. Hij is nu bezig met een tijdmachine en Dani wil maar al te graag weten wat het is en wat het doet

Dan blijkt dat er onderdelen (drie stenen) van de tijdmachine missen. Als deze niet gevonden worden, zal de wereld vergaat. Dani denkt dat ze de stenen gewoon terug kan vinden als ze terug in de tijd gaat naar de dag waarop de stenen er nog wel waren. Ze vergeet echter dat de machine kapot is en belandt in drie totaal andere tijden, waar ze gelukkig wel alle stenen vind.
In de middeleeuwen komt ze een hopeloze ridder tegen die verliefd is op een jonkvrouw maar dat niet durft te zeggen, Dani helpt haar en voor dank gaan ze naar de tovenaar om de eerste steen te toveren. Vervolgens komt ze in het ninjatijdperk, midden in een bos waar een ninja op de vlucht is voor de vijand. Ze helpt de ninja vechten en levert een belangrijke rol met informatie aan de keizer. Als dank hiervoor krijgt ze de tweede steen.
Als laatste reist ze naar de toekomst bij de aliens. Daar moet ze ook een paar opdrachten doen, waaronder een dance battle waaraan de kinderen ook mee kunnen doen. Ze winnen en krijgen de laatste steen. Dani kan terug naar huis en heeft de tijdmachine en daarmee het universum én haar oom gered.

De voorstelling was een succes, de kinderen gaven ons een tien voor drama en de juffen vroegen of we volgend jaar weer kwamen.

Spelen voor groep 3 en 4 was een bijzonder ervaring.

Nieuws