Stad College

Stad College in beweging

Wat kan Stad College in beweging voor jou betekenen?

1. Structureel sportaanbod
We proberen in blokken van 5 weken een naschoolse sportaanbod aan te bieden, met een duidelijk begin- en eindmoment. Hierdoor kom je op een leuke manier met bewegen in aanraking. Een docent LO of een instructeur van een vereniging biedt een clinic aan in zowel “trendy” als onbekende sporten.

2. Toernooien
Naast de reguliere toernooien, georganiseerd door de gymsectie lichamelijke opvoeding, verzorgen wij ook dat leerlingen mee kunnen doen aan toernooien buiten de school. Leerlingen werken in een cursus naar een bepaald toernooi toe. Voorbeeld hiervan is de clinic volleybal; leerlingen volgen een tweewekelijkse clinic verzorgd door de vereniging en gaan vervolgens een toernooi spelen op het Buitenhout College tegen andere middelbare scholen.

3. Grootschalige activiteiten
Een à twee keer per jaar organiseert Stad College, naast de bestaande sportdagen, een grootschalig activiteit voor het goede doel. Een sponsorloop of spinningmarathon zijn hiervan voorbeelden.

4. Meerdaagse activiteiten
Stad College biedt de mogelijkheid om mee te gaan met meerdaagse activiteiten. Hierbij moet worden gedacht aan de wintersportweek in de voorjaarsvakantie samen met  Park en Trinitas.

5. Sportloket (voor iedereen beschikbaar)
Leerlingen die niet graag bewegen na schooltijd, proberen we te motiveren door een individueel sportaanbod aan te bieden. Dit kan een programma zijn op school of bij een sportvereniging. De leerling gaat drie weken een sportactiviteit doen, waarbij de leerling zelf een keuze maakt welke sport hij/zij wil doen. De beweegcoördinator kijkt of er een “match” kan worden gemaakt tussen de individuele leerling en de sportvereniging.

Voor inschrijvingen of nadere informatie:
Dennis de Knijff     (d.deknijff@hetbaken.nl)