Stad College

Leerjaar 4

Programma en protocol
In het examenprogramma leerjaar 4 is sportoriëntatie een verplicht onderdeel van het examenprogramma lichamelijke opvoeding. Het onderdeel sportoriëntatie wordt door de leerlingen als handelingsdeel afgesloten door deel te nemen aan de activiteiten.
Wat is sportoriëntatie?
Sportoriëntatie houdt in dat de leerlingen voor de lessen lichamelijke opvoeding 3 weken kennis gaan maken met een sport naar keuze die aangeboden wordt door de sectie lichamelijke opvoeding. Het doel van de sportoriëntatie is de leerlingen kennis te laten maken met verschillende sportactiviteiten waar hun interesse naar uit gaat.

Wanneer?
De meeste activiteiten worden na schooltijd aangeboden. Het is niet de bedoeling dat leerlingen tijdens de les, eerder weg moeten omdat ze naar sportoriëntatie moeten. Leerlingen hebben namelijk voldoende keuze gekregen om zich op een dag in te schrijven, zodat zij ook daadwerkelijk kunnen.
Activiteiten?
Leerlingen hebben zich kunnen inschrijven op de volgende onderdelen: bootcamp, volleybal, speedfitness, cardio- en buikspieroefeningen, dansen, voetbal of karate.

Aanwezigheid?
De leerlingen zijn alle lessen aanwezig van de sportoriëntatie. Ook als een leerling geblesseerd is, is hij of zij aanwezig bij de activiteit. Bij het niet meedoen is de leerling in bezit van een briefje van je ouders/verzorgers waarom je niet kan deelnemen aan de activiteit dit meldt je ook bij je eigen docent lichamelijke opvoeding. Een gemiste les moet worden ingehaald met een vervangende opdracht.

Protocol
klik op de link hierna (Protocol Sportoriëntatie) om het protocol voor de leerlingen in te zien. Als sectie lichamelijke opvoeding vinden wij het belangrijk om de regels tijdens deze activiteiten van te voren duidelijk met onze leerlingen af te spreken. Het is de bedoeling dat het protocol voor aanvang van het sportoriëntatieprogramma wordt getekend en ingeleverd wordt bij zijn/haar docent lichamelijke opvoeding. Wij sturen het mee zodat u als ouders op de hoogte bent van de inhoud van het protocol en dit met uw zoon en/ of dochter kunt bespreken. Verder sturen wij in onze berichtgeving naar huis ook altijd een overzicht van de verschillende sportaanbieders. Bij elke activiteit zal een korte beschrijving van de activiteit vermeld staan. Ook zal er een routebeschrijving naar elke activiteit worden bijgevoegd.

We hopen u hier mee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer De Knijff, door te mailen naar: d.deknijff@hetbaken.nl