Stad College

Leerjaar 3 TL (Mavo) kiest LO2

Op Stad College kunnen de leerlingen uit de 3e klas TL (Mavo) het vak LO2 kiezen. LO2 is een mooi vak voor de leerlingen die interesse hebben op het gebied van sport en bewegen, politie en het leger. De leerlingen komen in aanraking met de theorie over trainingsleer, blessures en bewegen in de samenleving.

Het vak wordt drie uur in de week gegeven en naast de lessen krijgen de leerlingen ook opdrachten voor thuis mee, zoals het maken van werkstukken en het voorbereiden van een presentatie. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze uiteindelijk zelf ook een uur gaan lesgeven. Deze drie uur komen bovenop de drie uur Lichamelijke Opvoeding die de leerlingen met hun eigen klas hebben. Dat betekent dus zes uur bewegingsonderwijs in de week.

LO2 is geschikt voor mensen die een brede sportinteresse hebben. Verschillende onderdelen in het derde jaar zijn: turnen, basketbal, dans, speerwerpen en trainingsleer voor een duurloop. De leerlingen die hier interesse in hebben mogen zich voor meer informatie melden bij de docenten Lichamelijke Opvoeding.