Stad College

Over Stad College

Leren is groeien
Leren betekent groei, jezelf ontwikkelen. Leren doe je continu en vaak samen met anderen. Leren is ook: je talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Daar willen wij de leerling graag bij helpen. Natuurlijk leer je ook voor een diploma. Bij ons op school kan je een diploma halen in één van de leerwegen van het vmbo.

Leren samenwerken
Ons onderwijs biedt ruimte aan de mogelijkheden van elke individuele leerling. Dat noemen we gepersonaliseerd leren (GPL). Door ons flexibel lesprogramma krijgt de leerling de mogelijkheid om een vak waar hij of zij goed in is op een hoger niveau te volgen. Ook krijgt de leerling de mogelijkheid om extra lessen voor een bepaald vak te plannen. Langzaam maar zeker verwachten we steeds meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de leerling. Bij het plannen van de vakken krijgt de leerling daarom intensieve ondersteuning van een zogenaamde tutor. De tutor is de persoonlijk begeleider van de leerling die samen met de leerling en zijn/haar ouders de persoonlijke leerlijn uitstippelt. We kijken niet alleen naar resultaten, maar beoordelen ook samen hoe we de persoonlijke prestaties en het gedrag kunnen optimaliseren. De leerling leert dus steeds meer over bijvoorbeeld samenwerken, luisteren en communiceren. Allemaal vaardigheden die in het dagelijks leven nodig zijn. Nu én straks.

Samenleving in het klein
Een school is eigenlijk een samenleving in het klein. Daarom hebben we ook regels nodig en hebben we respect voor elkaar. Zo houden we het voor iedereen leuk en voelt de leerling zich veilig op school. Daarnaast moeten we het op school samen doen: medewerkers, leerlingen én ouders. We hebben elkaar nodig. Daarom vragen we aan zowel leerlingen als ouders om actief betrokken te zijn bij ontwikkelingen op school.

Goed bereikbaar
Stad College is centraal gelegen in Almere Stad en goed bereikbaar voor leerlingen uit alle stadsdelen. De school ligt op nog geen vijf minuten lopen vanaf het station Almere Centrum en is daarom naast de fiets ook uitstekend te bereiken met de bus en de trein.