Stad College

Mission Statement

Mission Statement

Vijf scholen, één familie

De scholen van Het Baken hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: in de samenleving en met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen, eigen pad. Maar wel met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier

Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op onze scholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.

We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau

Onze scholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.

  • Trinitas Gymnasium biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
  • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn.
  • Poort met net iets meer persoonlijke aandacht voor elke leerling. Poort, is een jonge school voor havo- en mavo in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse.
  • Stad College is een vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. En speelt een actieve rol in de invulling van het leerplan.
  • International School is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.

Overstappen

Stel, een leerling wil doorstromen. Dat gaat bij ons een stuk makkelijker dan bij andere scholen. Dat komt doordat al onze scholen met elkaar verbonden zijn. Mocht het nodig zijn dan doen wij er alles aan om de overstap naar een andere opleiding mogelijk te maken. Binnen dezelfde school of naar één van de andere scholen van Het Baken. Want het maximale uit jezelf halen, staat bij ons voorop.