Stad College

Onderwijs

Je hebt veel aanleg voor bepaalde vakken en minder voor andere. Je ontwikkelt je talent als je ruimte krijgt om juist je sterke kanten verder te ontwikkelen. Poort biedt je de ruimte om het ene vak om mavo en het andere op havo of vwo niveau af te sluiten.

In de brugklas merk je al dat je zelf bepaalt of je meer tijd nodig hebt voor een vak omdat je het moeilijk vindt of juist omdat je op een ander niveau (havo/ vwo) extra aan dat vak wilt werken omdat je er talent voor hebt.

Poort geeft je ook de tijd om goed te kiezen voor mavo of havo. We hebben een tweejarige brugklas, maar ook een havo brugklas. Je mag in het tweede jaar ook direct naar mavo, als je een praktijkgerichte leerling bent. Zowel in de mavo als de havo route kun je voor een extra vak kiezen zodat de overstap naar havo of vwo makkelijk is.

Poort maakt ook je overstap naar mbo of hbo makkelijker: in het laatste leerjaar kun je al vakken volgen van je vervolgopleiding. Die studiepunten heb je dan al vast binnen. Dat geeft weer ruimte in je vervolgopleiding én je weet zeker dat je een goede keuze hebt gemaakt!

 

Menu