Stad College

Nieuw schoolgebouw

Op woensdag 6 juni jl. was het eindelijk zover voor de leerlingen en medewerkers van Poort, school voor havo en mavo: De eerste feestelijke paal van ons nieuwe schoolgebouw ging de grond in.

Het nieuwe driehoeks-vormige gebouw komt vlak naast het Topsportcentrum in het Olympiakwartier in Almere Poort. De driehoeks-vorm van het gebouw staat tevens symbool voor de relatie ouder – leerling – school. De feestelijke paal werd dan ook geslagen door leerlingen, ouders en medewerkers van de school.

Ook voor de nieuwe wethouder van Onderwijs, dhr. Aldrik Dijkstra, was het een bijzonder moment, want dit was zijn eerste officiële optreden als nieuwe wethouder van onderwijs in Almere. Van directeur Bas Iliohan ontving hij een pot vol wensen van de leerlingen voor hun nieuwe school. Deze wensen gaan straks onder de eerste bouwpaal als soort van tijdscapsule. De wethouder nam de uitnodiging aan van directeur Bas Iliohan om over een jaar ook bij de officiële opening te zijn van het nieuwe schoolgebouw, dat straks geschikt zal zijn voor ca. 800 leerlingen.

Nieuws