Stad College

Lyceo

Park Lyceum – DE BESTE BEGELEIDING GEWOON BIJ JOU OM DE HOEK
Elke maandag tot en met vrijdag, van 14.00 tot 17:30 uur, staat een vast team van begeleiders klaar om je te ondersteunen in het leren plannen, structureren, herhalen, samenvatten, reflecteren. We leren je studievaardigheden aan en helpen je inhoudelijk met bepaalde vakken die je lastig vindt. We bieden daarbij een grote diversiteit aan diensten: huiswerkbegeleiding, bijles, coaching en het Lyceo Examenjaar; een op maat gemaakt pakket waarbij je de optimale ondersteuning krijgt in aanloop naar je examens.

HUISWERKBEGELEIDING
Ons vaste lokaal G01a bevindt zich op een rustige plek waar je samen met de huiswerkbegeleider je huiswerk en toetsen plant en waar je aan de slag gaat. Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning tijdens de pauzes. We bieden ruimte voor een luisterend oor en benaderen je vanuit positiviteit. Begeleiders hebben allen hun eigen expertise en beschikken over ruime ervaring. Ze zijn vakinhoudelijk sterk en staan dichtbij de belevingswereld van de leerlingen.
De samenwerking met de school is constructief en prettig. Mentoren en vakdocenten denken graag mee over oplossingen zodat wij onze begeleiding hierop kunnen aanpassen. We zijn een brug tussen ouders en school. De ondersteuning door Lyceo zorgt vaak voor meer rust thuis en grotere kans op betere cijfers op school. Je leert je huiswerk en leerwerk meteen aan te pakken en niet uit te stellen. Dit zorgt voor minder stress, hogere cijfers maar ook meer vrije tijd. We werken aan je zelfstandigheid en geven je vaardigheden mee waar je je hele schoolperiode profijt van hebt.
Huiswerkbegeleiding van Lyceo wordt vijf, vier, drie of twee dagen (afbouwtraject) per week aangeboden. In de praktijk betekent dit vaak dat je in het begin intensieve ondersteuning krijgt (bijvoorbeeld vier dagen per week) en dit naar verloop van tijd afbouwt. We werken met een leerlingvolgsysteem, controleren en overhoren het leer- en maakwerk. De groepen zijn klein; een begeleider ondersteunt maximaal zeven leerlingen.

BIJLES EN COACHING
Heb je ondersteuning nodig voor één bepaald vak? Dan zijn bijlessen een goed idee! Heb je bijvoorbeeld moeite met een bepaald onderwerp binnen de wiskunde? Dan kun je hierover uitgebreid vragen stellen tijdens een bijles aan een begeleider met de juiste kennis. Een bijles vindt plaats in een één-op-één setting in een apart lokaal. Er is meer tijd om de diepte in te gaan en de begeleider kan samen met jou toewerken naar een beter begrip van het vak. We hanteren hierbij strippenkaarten van vijf, tien of twintig bijlessen, in te zetten voor een of meerdere vakken naar keuze. Een bijles duurt een klokuur.
Coaching is voornamelijk gericht op het leren leren en het leren plannen. Tijdens het intakegesprek plannen we de hoeveelheid coachingslessen in.

EXAMENTRAINING & HET LYCEO EXAMENJAAR
Lyceo is de grootste examentrainer van Nederland. De examentrainingen vinden op verschillende plekken in de regio, gedurende het gehele schooljaar plaats en stomen je in korte tijd klaar voor het examen. Het Lyceo Examenjaar is bedoeld voor examenleerlingen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit op maat gemaakte pakket (huiswerkbegeleiding, bijlessen, coaching, examentraining) is ter voorbereiding op de schoolexamens en het eindexamen gedurende het gehele examenjaar.

OVER LYCEO
Wij zijn beschikbaar op die momenten waarbij vaak tijdelijk extra inzet wordt gevraagd voor de begeleiding van een kind. Ieder kind kan onverhoopt tegen omstandigheden aanlopen die het leren en presteren op school tijdelijk moeilijk maken of dat juist Lyceo wordt ingezet om te voorkomen dat het op school minder zal gaan dan wat gewenst is.
Door het bieden van actieve en persoonlijke begeleiding stimuleren de begeleiders van Lyceo leerlingen het beste uit zichzelf te halen en hun ambities waar te maken. Lyceo overlegt regelmatig met de ouder(s)/verzorger(s) en docenten over de voortgang van de leerling. Meestal gebeurt dit telefonisch of – als daar behoefte aan is – in een persoonlijk gesprek. Wij zijn te allen tijde beschikbaar om u te voorzien van een vrijblijvend advies op maat. Op Lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over de diensten van Lyceo.

INFORMATIE & INSCHRIJVING
Indien u gebruik wilt maken van onze huiswerkbegeleiding, bijles, coaching of examenbegeleiding, of indien u dit overweegt, dan kunt u onze vestiging bekijken.
Als u uw gegevens achterlaat, dan zal er zo snel mogelijk contact met u worden opgenomen. Informatie over de prijzen van deze diensten kunt u verkrijgen door een e-mail te sturen naar chantal.ammarelghoul@lyceo.nl of te bellen naar nummer +31630409713.

LYCEO EXTRA
Lyceo zet zich actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Met het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Wat we nog meer doen? Kijk op Lyceo Extra.
Hartelijke groet,

Chantal Ammar El Ghoul
Vestigingscoördinator Lyceo | Park Lyceum