Stad College

Counseling

Soms ervaar je als leerling op school problemen, waarbij je misschien hulp nodig hebt. Met die problemen kun je terecht bij je mentor. De mentor kan jou, als dat nodig is, in contact brengen met een deskundige zoals een counselor.

Counselors zijn deskundig op het gebied van persoonlijke problemen, waar jij misschien last van hebt. Daarbij kan het gaan om problemen die je thuis ervaart en waar je op school ook nog last van hebt. Bijvoorbeeld als je ouders gaan scheiden of als je mishandeld wordt of te maken krijgt met de ziekte of dood van een van jouw ouders.
Er kunnen ook problemen zijn die je in de klas ervaart, bijvoorbeeld omdat je gepest wordt of niet goed weet hoe je met vrienden, klasgenoten of docenten om moet gaan. Maar misschien is er ook wel een probleem dat om jezelf gaat. Als je bijvoorbeeld niet weet wat voor zin jouw leven heeft of omdat jij jezelf niet aardig vindt.

Open spreekuur counselors
Wanneer het nodig is, kun je als leerling een aantal gesprekken met een counselor hebben. Die helpt je dan jouw probleem in kaart te brengen en samen met jou mee te denken over mogelijke oplossingen.

Meestal zorgt de mentor ervoor dat je een gesprek met een counselor krijgt. Er is altijd de mogelijkheid om zonder afspraak bij een counselor langs te komen en te praten over wat jou bezighoudt.