Stad College

Databanken

Online databanken
De mediatheek van Park Lyceum heeft abonnementen op een aantal databanken (digitale archieven) met handige informatie voor je schoolwerk. Jeugdliterom, Literom en Krantenbank zijn alleen vanaf het schoolnetwerk te raadplegen. Voor Teleblik is een wachtwoord beschikbaar waarmee je ook vanuit huis kunt inloggen. Onder het ‘vak’ mediatheek op It’s Learning vind je hierover meer informatie.

JeugdLiteRom Nederlandse Jeugdliteratuur
Verzamelde artikelen, auteursinterviews en recensies over Jeugdliteratuur, welke zijn verschenen na 1900 in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen
De link naar deze site is: http://www.knipselkranten.nl/jliterom/

LiteRom Nederlandse literatuur
Grootste verzameling artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur. Allemaal verschenen in de periode na 1900 in een groot aantal Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen.
De link naar deze site is: http://www.knipselkranten.nl/literom/

Krantenbank
Via http://academic.lexisnexis.nl/krantenbank/ krijg je toegang tot de archieven van de volgende landelijke dagbladen: AD /Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad , De Telegraaf, Trouw , Het Parool, De Volkskrant, Vrij Nederland.

Teleblik
Met Teleblik zijn duizenden televisieprogramma’s via http://www.teleblik.nl/ toegankelijk geworden voor alle leerlingen en medewerkers in het onderwijs. Het gaat oa. om Polygoon- en NOS Journaals, Schooltv, Klokhuis, Andere tijden, Zembla, Willem Wever en nog veel meer.