Stad College

Comenius ‘Taste of Europe’

Park Lyceum is de komende twee jaar deelnemer aan het Comeniusproject ‘The taste of Europe’. Een aantal leerlingen uit havo 3 gaat in die periode samen met leerlingen uit Noorwegen, Duitsland, Slowakije, Spanje, en Italie uitzoeken wat de verschillende eetgewoonten en tradities zijn in de landen. Dit doen ze door eetgewoonten in eigen land te onderzoeken en bedrijven te bezoeken die lokaal voedsel produceren. Het accent ligt op gezond voedsel. We buigen ons over de vraag wat betekent het produceren en consumeren van gezond voedsel voor ons milieu en onze gezondheid.

Twee keer per jaar kan een aantal leerlingen uit havo 3 binnen dit project mee naar één van de deelnemende scholen. Tijdens deze bijeenkomsten, vergelijken de leerlingen de verschillende eetgewoonten, bezoeken bedrijven op gebied van voedselproductie en proeven het lokale voedsel. Samen wordt er gewerkt aan een reisgids en een website waar de culturele gebruiken van ieder land centraal komen te staan. De leerlingen verblijven  tijdens  deze bijeenkomsten zelfstandig in een gastgezin. De voertaal tijdens het project is Engels.
Op deze manier maken leerlingen uit de verschillende landen kennis met elkaars gewoonten op gebied van voedsel en ontstaat er een discussie over verschillen en overeenkomsten en het belang van gezond voedsel.

In de PowerPoint en op de website https://sites.google.com/site/comeniustoe kunt u meer details over dit project lezen.

Namens de docenten: Gert-Jan Hoksberg, Cornelie Gerritsen, Anja van Wijk en Marjolein van de Ven

Dit project is mede mogelijk gemaakt met subsidie van het Europafonds van het ministerie van Buitenlandse Zaken en brengt voor de school  en voor de leerlingen geen kosten met zich mee.