Stad College

ELOS in leerjaar 1

  • Interview: als Elos activiteit houden leerlingen uit de eerste klassen van Park Lyceum een interview met gastleerlingen die hier zijn in verband met de uitwisseling van atheneum 5. Dit zijn bijvoorbeeld gastleerlingen uit Rusland, Spanje, Litouwen en Tsjechië. Zo leren ze hoe het bij leeftijdsgenoten in andere landen toegaat, thuis en op school. En ze oefenen met het praten in het Engels.
  • Schrijfproject, waarbij brieven in het Engels worden geschreven aan leerlingen van een buitenlandse school.
  • De vakantiemarkt: aan het einde van het schooljaar verdiepen leerlingen zich in een land en strijden om de beste presentatie van hun land. Ouders worden uitgenodigd om de presentaties bij te wonen.

De vakantiemarkt 2013
Op woensdag 26 juni vond de Vakantiemarkt plaats op het binnenplein van Park Lyceum. Leerlingen van leerjaar 1 presenteerden een land uit de Wereld. Twee weken voorafgaand werd door middel van lootjes bepaald welk land zij moesten vertegenwoordigen. In die twee weken moesten zij zich verdiepen in het land en een presentatie voorbereiden. Zo kregen zij bijvoorbeeld Italiaanse taalles, Afrikaanse dans, Amerikaanse zangles en Franse schilderkunst.
Tijdens de vakantiemarkt konden ouders, familie en docenten op hun favoriete vakantieland stemmen. En werden er voor de stichting Heppie verschillende zelfgemaakte hapjes verkocht, dingen gemaakt en opvoeringen in dans en zang gegeven. De totale opbrengst voor de Stichting Heppie was ongeveer € 265,00 waarvan het meeste door Italië was opgehaald, namelijk € 65,75. Het favoriete vakantieland tijdens de Vakantiemarkt 2013 waren Italië en Rusland. Waarbij Italië de uiteindelijk winnaar was doordat zij het meeste hadden opgehaald. Top gedaan leerlingen van leerjaar 2!