Stad College

Internationale projectweek over duurzame energie

Hoe haal je energie uit koeienpoep en wat heeft dat te maken met algenkoekjes voor paarden? Hoe ziet een windmolen er van binnen uit? Hoe bouwt Almere een duurzame wijk? Hoeveel energie hebben we nodig in 2030 en waar hangt dat allemaal vanaf?

Voor de bètaleerlingen uit Atheneum 4 en 5 kwamen deze en nog veel meer vragen aan bod tijdens een week die in het teken stond van het Comeniusproject Black to Green over duurzame energie, samen met leerlingen uit Turkije, Duitsland, Spanje, Denemarken en Noorwegen die op Park Lyceum en in de gezinnen van de leerlingen te gast waren. Er werden lezingen gevolgd, een bezoek gebracht aan de duurzaamheidswinkel in Almere en aan Acrres in Lelystad, er werden samen presentaties gehouden en zo werd samen nagedacht over een duurzame toekomst.

Daarnaast stonden culturele workshops op het programma, werd er bij de Pandahut over takken gesprongen en over (of in…) het water geslingerd en werd een bezoek aan Amsterdam gebracht, compleet met grachtentour.

Een zeer geslaagde week zit er weer op. De buitenlandse leerlingen zijn terug naar huis en op Park is iedereen terug in de schoolbanken: een onvergetelijke ervaring en een aantal vriendschappen rijker en met het vooruitzicht dat volgend schooljaar het project zal worden vervolgd in Turkije, Denemarken of Noorwegen. Daar zal het project uiteindelijk worden afgerond met een internationale jeugdconferentie.