Stad College

Internationalisering

De wereld is groter dan Almere en Nederland!

Op Park Lyceum kijken we graag over de grenzen. Internationale contacten horen bij ons onderwijs. Als je bij ons op school zit, ontmoet je dus zeker jongeren uit andere landen: van Spanje en Duitsland tot Rusland, Litouwen, Denemarken en Ierland. In de lessen leer je verschillende talen, maar komt bijvoorbeeld ook de Europese Unie uitgebreid aan de orde.
Je gebruikt je kennis meteen in de praktijk, bijvoorbeeld door een interview met een leerling uit een ander land of in je gastgezin tijdens de internationale uitwisseling in de 5e
klas van het atheneum.

We doen dan ook regelmatig een stap over grens:

Leerjaar 1 en 2:
In de Engelse les interview je een buitenlandse leerling. Ook sluiten we het jaar af met een landenproject.

Leerjaar 3:
In leerjaar 3 ga je op excursie naar Duitsland of Frankrijk en kan je in aanmerking komen om Cambridge Engels te gaan volgen.

Leerjaar 4:
In havo-4 ga je op werkweek naar een bestemming ergens in binnen- of buitenland.

Leerjaar 5:
Kies je op het atheneum voor de internationale variant, dan doe je mee met de internationale uitwisseling. Je logeert bij een gastgezin in bijvoorbeeld Spanje, Rusland of Tsjechië en ontvangt op jouw beurt een buitenlandse leerling bij je thuis. Daarnaast werk je in de bovenbouw samen met buitenlandse leerlingen aan een onderzoek naar duurzame energie en maak je in je examenjaar een profielwerkstuk met een internationaal tintje. Ook kun je meedoen aan het M.E.P. (Member of European Parliament) als je goed bent in debatteren.

Menu