Home

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel onderwijs, waartoe vijf scholen behoren: Stad College voor vmbo onderwijs en havo, Poort Lyceum voor mavo, havo en vwo (atheneum), Park Lyceum met mavo, havo en vwo (atheneum), Trinitas Gymnasium voor vwo (gymnasium) en International School Almere.

Meer over de informatieavonden

Meer over Het Baken Almere

Stad College is het enige Vakcollege in Almere e.o.. Het is een kleinschalige school en telt ongeveer 500 leerlingen. Je kunt je het beste ontwikkelen in een veilige omgeving waarin je je echt thuis voelt. De Positive Behavior Support (PBS)-aanpak wordt gebruikt om hiervoor te zorgen. Stad College zorgt voor een positieve en sociale omgeving om te werken aan je toekomst!

Poort Lyceum is de havo-mavoschool van Almere. Hier mag je zelf meebepalen hoe jouw lesweek eruit ziet en daarmee dus ook jouw toekomst. Wil jij zelf verantwoordelijkheid nemen over jouw leerproces? Wil jij leren hoe je keuzes maakt? En laat jij graag een actieve werkhouding zien om zo het maximale uit je opleiding te halen? Dan is Poort Lyceum jouw school!

Park Lyceum is een school voor atheneum, havo en mavo onderwijs en is gelegen in de Filmwijk, Almere Stad. De school beschikt over verschillende certificaten, zo is het een ELOS-school, omdat de school veel doet met internationalisering. Tevens is het een JetNet en Universum school, wat inhoudt dat Park Lyceum veel uitdaging biedt in de bèta en techniekvakken.

Trinitas Gymnasium is een kleinschalige school met 660 leerlingen. De school is gericht op het bieden van kansen aan leerlingen. Het is een school met een veilig en uitdagend leer- en leefklimaat. De school is geen leerfabriek, maar een plaats waar je je talenten kunt ontwikkelen. Niet alleen in intellectueel opzicht, maar ook op cultureel en sociaal gebied. Trinitas Gymnasium; het stedelijk gymnasium van Almere.

De International School Almere is een kleine en dynamische school, gelegen aan de rand van het Cascadepark in Almere Poort. De school beschikt over een mooi nieuw schoolgebouw. Wij bieden onderwijs van goede kwaliteit in een veilige omgeving. De ISA is een geaccrediteerde IB world school, welke zowel het International Baccalaureate Middle Years Programme (van 11 tot 16 jaar) als het Diploma Programme (leeftijd 17-18) aanbiedt.