Stad College

Open Dag Stad College 26 januari a.s.

Open Dag Stad College met
nieuw onderwijsprogramma

Op 26 januari 2019 houdt Stad College haar jaarlijkse Open Dag. Ouders en toekomstige leerlingen kunnen er kennis maken met het nieuwe onderwijsprogramma en de drie vakroutes van deze vmbo-opleiding: Technologie, Care & Services en de vakroute Media Vormgeving & ICT.

Stad College, onderdeel van Het Baken Almere, is hét vakcollege van Almere. Het unieke opleidingsconcept biedt praktisch ingestelde jongeren niet alleen het leren van een vak in de praktijk. Stad College richt zich met ingang van het nieuwe schooljaar ook op de individuele leerling. Niet meer het klassikale onderwijs waar elke leerling in hetzelfde ritme mee moet. Maar juist onderwijs afgestemd op de individuele wensen en behoeften van leerlingen, gepersonaliseerd leren.

Elke leerling krijgt in het nieuwe schooljaar de mogelijkheid om zijn route naar het examen te maken door vooral veel te doen. Via projecten, stages, workshops, praktijklessen, bedrijfsbezoeken en gastlessen op het mbo maken de leerlingen zich de stof eigen. Zo ontwikkelen zij zich van starter tot specialist in hun vakgebied, en uiteindelijk tot de vakmensen waar de arbeidsmarkt om staat te springen.

Stad College biedt ook een vakroute aan leerlingen die nog geen richting kunnen kiezen, maar wel weten dat zij graag leren door te doen: ‘iets met techniek’ ‘iets met computers’ of ‘iets met mensen’ bijvoorbeeld. Kom ook en ontdek het zelf!