Stad College

Dyslexie

Elke leerling met een dyslexieverklaring krijgt een code op zijn/haar schoolpas. Deze code geeft recht op dispensatie en compensatie.

In gevallen dat er nog geen dyslexieverklaring is, maar er wel aanwijzingen zijn voor dyslexie, kan via de orthopedagoog een onderzoek aangevraagd worden.

Helpdesk dyslexie
Voor ouders, maar ook voor mensen uit het onderwijs, remedial teachers, zorgverleners en andere betrokkenen is er sinds kort de Helpdesk Dyslexie.
De helpdesk is opgezet door Balans, de vereniging voor ouders van kinderen met leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Balans zet zich via het Steunpunt Dyslexie in voor maximale begeleiding van kinderen met dyslexie. Binnenkort zijn folders verkrijgbaar over dyslexieprotocollen voor de onder- en bovenbouw van het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs, waarvan de laatste twee net nieuw zijn. Ook is een stappenplan communicatie ouders en leerkrachten in de maak.

Helpdesk Dyslexie, telefoon : 030-225 50 52 (elke werkdag van 9.30 tot 13.00 uur, donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur) of per email: steunpuntdyslexie@balansdigitaal.nl

Zie ook: http://www.steunpuntdyslexie.nl/

 

Bekijk hier de dyslexiefolder: Folder DYSLEXIE BSC 2015-2016