Stad College

Uitje naar RTLZ- Z in Zaken

Op 21 januari ben ik met een 4 tal leerlingen naar een live tv uitzending geweest. Dit is een uitzending van RTLZ met het programma Z in Zaken. De bedoeling was dat de leerlingen het restaurant mee gingen helpen om te zetten in een studio van waar uit een programma werd uitgezonden.

Damon mocht de hele middag meedoen om een camera vanuit de kist op te bouwen. Hij kreeg uitleg op al zijn vragen. Over hoe prachtig dit werk is en wat je daarvoor moet doen. Welke opleiding enz… Damon mocht mee aan tafel zitten om te bespreken hoe de camera opstelling zou gaan worden tijdens de uitzending.

De anderen mochten meedoen om al de kabels te trekken door het hele gebouw heen. Zij leerde veel over wat voor soort kabels nodig zijn enz.

Verder is het was het erg leuk om bekende Nederlanders te zien en te spreken. De tweeling de Coronels waren in de uitzending. Over Parijs Dakar kwamen zij spreken. Damon wilde wel met Tim spreken…

Voor de jongens ging er een “andere wereld” open. De jongens keken ook mee in de regiekamer, waar de beelden samenkomen en keuzes van beelden gemaakt worden.

Na de uitzending moesten de jongens alles weer oprollen en opruimen en in de wagens zetten….

Het was heel leuk om te doen.

Daarnaast hebben de leerlingen een verslag moeten maken van dit uitstapje. Een aantal leerlingen hebben een verslag geschreven die u hier kunt bekijken. Ook staan hieronder een aantal foto’s die op die dag gemaakt zijn…