Stad College

Onze school

Poort, school voor havo en mavo groeit langzaam door naar volwassenheid. Dit schooljaar beginnen we aan leerjaar vier. De determinatie aan het einde van klas twee heeft weer plaatsgevonden en we leven met belangstelling en betrokkenheid mee met onze eerste mavo vier klas op weg naar het examen en onze havo vier leerlingen in de bovenbouw.

Dat allemaal is spannend, niet alleen voor onze leerlingen, maar net zo goed ook voor ons team. 

Met de doorgroei naar een bovenbouw is het heel belangrijk dat we al het goede dat een kleine school brengt samen vasthouden en ook borgen zodat we kunnen blijven wie we zijn.. Een school waar presteren belangrijk is, maar waar jij als persoon zeker niet vergeten wordt. Wij willen ons ontwikkelen tot een professionele onderwijsorganisatie voor eigentijds onderwijs, waarin de medewerkers samen met de leerlingen voortdurend op zoek zijn naar antwoorden op de vragen: “wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik, wat zijn mijn talenten, mijn ambities, wat vind ik leuk, wat past bij mij?”Onze leerlingen hebben behoefte aan leren, vorming en groei, aan duidelijkheid en speelruimte.

Als school waarin leren staat voor onderwijs én opvoeding proberen we hier samen met de leerlingen en ouders vorm aan te geven.