Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Het Baken bestaat uit vijf personen. Zij stellen zich graag aan u voor:

Caroline Bonekamp (1963), werkzaam als district chef bij de politie Almere

Sinds enkele jaren ben ik werkzaam in Almere. Een verrassende stad met veel mogelijkheden en bovenal de stad in Nederland met de meeste jeugd.

Ooit gestart als agent en inmiddels al weer vele jaren werkzaam als leidinggevende. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus ik ben nog regelmatig “op straat”, in de uitvoering te vinden. In het verleden o.a. landelijk gewerkt als hoofd van de afdeling werving, selectie en opleiding. Daar ook sterk betrokken geraakt bij diverse vormen van scholing en training.

Dagelijks spreek ik in mijn vak studenten, jonge mensen aan het begin van hun loopbaan. Stuk voor stuk zeer gemotiveerd en enthousiast voor hun studiekeuze. Het is waardevol om jonge mensen te kunnen begeleiden in dit traject.

Daarnaast ben ik moeder van 2 middelbare scholieren. Ik word dus dagelijks geconfronteerd met het wel en wee als het gaat om scholen en studie ( in combinatie met nog heel veel andere zaken die ook erg belangrijk zijn naast school…..).

Ik vind het van groot belang dat iedereen met veel plezier naar school gaat. Vanuit de Raad van Toezicht wil ik daar een bijdrage aan leveren.
Tegenwoordig moet je een leven lang leren. Als de start goed is zullen vervolgstudies daarna met plezier opgepakt worden. Jong geleerd wordt dan ook echt oud gedaan!

—————————————————————————————————————————-

Richard Liefting (1972), werkzaam als directeur Planning & Control bij de Hogeschool van Amsterdam

Na mijn afstuderen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam heb ik ongeveer 7 jaar gewerkt bij KPMG (accountants) waar ik verschillende functies heb bekleed en de opleiding tot Register Accountant heb afgerond.

Vervolgens ben ik gaan werken als hoofd financiële zaken bij het Horizon College (MBO) wat mijn eerste echte kennismaking was met het onderwijs in mijn werkzame leven. Vanaf dat moment heb ik nog meer met het onderwijs. Het maatschappelijke belang van het opleiden van jonge mensen is groot en de inzet van docenten cruciaal in de vorming van de toekomstige maatschappij. Na deze 5  jaar ben ik gaan werken als directeur Finance & Control bij Stenden Hogeschool te Leeuwarden gevolgd door de overstap naar de Hogeschool van Amsterdam als Directeur Planning & Control. Daar ben ik inmiddels ruim 3 jaar werkzaam.

Naast mijn werk ben ik tevens lid van de medezeggenschapsraad van de basisschool van mijn kinderen.

Met mijn kennis en ervaring van sturing & beheersing / bedrijfsvoering / financiën wil ik een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de prachtige scholen van Het Baken.

Een plek waar de leerlingen worden uitgedaagd en zich in de volle breedte als persoon kunnen ontwikkelen.

—————————————————————————————————————————-

Greet Ritskes (1953), werkzaam als onafhankelijk adviseur/coach voor ondernemers

Ik woon sinds enige jaren in Almere, maar ken Almere al vele jaren van dichtbij. Ooit startte ik mijn loopbaan als zelfstandig ondernemer in de detailhandel in Friesland. Vervolgens werd ik Rabobank directeur in meerdere plaatsen en tot 2011 was ik werkzaam bij UWV en Pantar Amsterdam. Mijn aandachtsgebied bij UWV was het inrichten van een klantencontactcentrum.Dit klantencontactcentrum had onder anderen een vestiging voor alle bedrijfsrelaties in Almere. Mijn motto was “practice what you preach”. In dat kader heb ik de klantencontactacademie in Almere opgericht. Een vakschool die de medewerkers van het klantencontactcentrum opleidt tot het behalen van een diploma op ROC 3 en 4 niveau. In een periode van 6 jaar hebben 1.000 van onze medewerkers een diploma behaald. Het was steeds weer geweldig om dit hoogtepunt in de loopbaan van een medewerker mee te maken.

Met deze kennis en het feit dat mijn kleinkinderen binnen enkele jaren waarschijnlijk leerling zijn van Het Baken, wil ik graag mijn steentje bijdragen, als voorzitter van de Raad van Toezicht. Deze school moet een feest zijn voor onze kinderen en hen op weg helpen naar het vinden van hun persoonlijkheid door leren en ervaren.

—————————————————————————————————————————-

Gabrielle Taus (1971), moeder van twee kinderen, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een denktank die zich richt op onderwijs

De afgelopen vijftien jaar heb ik zeer diverse organisaties (bedrijfsleven, overheid, onderwijs, zorg) begeleid bij cultuurveranderingen en het ontwikkelen van hun leiders. Vaak rond thema’s als: werken vanuit vertrouwen & verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling  en het stimuleren van een lerende organisatie.

Drie jaar geleden heb ik ervoor gekozen om me voornamelijk in te zetten voor jonge mensen en organisaties in het onderwijs. Naast mijn werk bij de denktank, ben ik voorzitter van het bestuur van een basisschool in Amsterdam, begeleid ik jongeren die extra steun nodig hebben en geef ik gastlessen bij de weekendschool in Amsterdam-Noord. In deze verschillende rollen ervaar ik elke keer weer dat leraren en/of opvoeders van grote betekenis kunnen zijn voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen en daarmee voor onze samenleving.

Met mijn kennis en ervaring wil ik dan ook als toezichthouder graag bijdragen aan goed onderwijs bij Het Baken zodat de leerlingen zich in de volle breedte kunnen ontwikkelen.