Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van Het Baken bestaat uit vier personen. Zij stellen zich graag aan u voor:

 

—————————————————————————————————————————-

Richard Liefting (1972), werkzaam als directeur Planning & Control bij de Hogeschool van Amsterdam

Na het afronden van mijn studie economie aan de Vrije Universiteit ben ik gaan werken bij KPMG en heb ik de opleiding tot register accountant afgerond. Daarna heb ik diverse functies bekleed welke terug zijn te vinden op mijn linkedin pagina http://nl.linkedin.com/in/rliefting

Mijn persoonlijke missie is om bij te dragen aan de ontwikkeling (groei) van mens en maatschappij. Ik maak dit mogelijk door middel van het inrichten van een gezonde organisatie, waarin mensen de ruimte wordt geboden om persoonlijke en maatschappelijke doelen te realiseren. Ik ben transparant over gewenste doelstellingen en maak hierbij graag gebruik van de kennis en kunde van medewerkers en studenten/deelnemers/ leerlingen. Kernwoorden die bij me passen zijn: motivator, sociaal, betrokken, contactueel sterk, strateeg, resultaatgericht, integer, leergierig, humor en lef.

Vanuit mijn persoonlijke missie, mijn kennis en ervaring van sturing & beheersing/bedrijfsvoering/financiën wil ik een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de prachtige scholen van Het Baken. Een plek waar de leerlingen worden uitgedaagd en zich in de volle breedte als persoon verder kunnen ontwikkelen in een veilige en inspirerende omgeving.

—————————————————————————————————————————-

Greet Ritskes (1953), werkzaam als onafhankelijk adviseur/coach voor ondernemers

Ik woon sinds enige jaren in Almere, maar ken Almere al vele jaren van dichtbij. Ooit startte ik mijn loopbaan als zelfstandig ondernemer in de detailhandel in Friesland. Vervolgens werd ik Rabobank directeur in meerdere plaatsen en tot 2011 was ik werkzaam bij UWV en Pantar Amsterdam. Mijn aandachtsgebied bij UWV was het inrichten van een klantencontactcentrum.Dit klantencontactcentrum had onder anderen een vestiging voor alle bedrijfsrelaties in Almere. Mijn motto was “practice what you preach”. In dat kader heb ik de klantencontactacademie in Almere opgericht. Een vakschool die de medewerkers van het klantencontactcentrum opleidt tot het behalen van een diploma op ROC 3 en 4 niveau. In een periode van 6 jaar hebben 1.000 van onze medewerkers een diploma behaald. Het was steeds weer geweldig om dit hoogtepunt in de loopbaan van een medewerker mee te maken.

Met deze kennis en het feit dat mijn kleinkinderen binnen enkele jaren waarschijnlijk leerling zijn van Het Baken, wil ik graag mijn steentje bijdragen, als voorzitter van de Raad van Toezicht. Deze school moet een feest zijn voor onze kinderen en hen op weg helpen naar het vinden van hun persoonlijkheid door leren en ervaren.

—————————————————————————————————————————-

Gabrielle Taus (1971), moeder van twee kinderen, woonachtig in Amsterdam en werkzaam bij een denktank die zich richt op onderwijs

De afgelopen vijftien jaar heb ik zeer diverse organisaties (bedrijfsleven, overheid, onderwijs, zorg) begeleid bij cultuurveranderingen en het ontwikkelen van hun leiders. Vaak rond thema’s als: werken vanuit vertrouwen & verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling  en het stimuleren van een lerende organisatie.

Drie jaar geleden heb ik ervoor gekozen om me voornamelijk in te zetten voor jonge mensen en organisaties in het onderwijs. Naast mijn werk bij de denktank, ben ik voorzitter van het bestuur van een basisschool in Amsterdam, begeleid ik jongeren die extra steun nodig hebben en geef ik gastlessen bij de weekendschool in Amsterdam-Noord. In deze verschillende rollen ervaar ik elke keer weer dat leraren en/of opvoeders van grote betekenis kunnen zijn voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen en daarmee voor onze samenleving.

Met mijn kennis en ervaring wil ik dan ook als toezichthouder graag bijdragen aan goed onderwijs bij Het Baken zodat de leerlingen zich in de volle breedte kunnen ontwikkelen.

—————————————————————————————————————————-

Han Dieperink (1955), algemeen directeur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf

Na mijn studie econometrie ben ik de IT-wereld ingerold en heb ruim twintig jaar directiefuncties vervuld bij een groot IT-bedrijf, o.a. bij NCCW in Almere. Verantwoordelijk voor de koers van de onderneming en voor het opzetten van diverse businessunits. Zo heb ik de wereld van heel dichtbij zien veranderen door de invloed IT en digitalisering.

In 2010 maakte ik de overstap naar het IMK, het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. We begeleiden jaarlijks ruim 1.000 mensen met de start van een onderneming en we helpen ieder jaar zo’n 3.000 ondernemers, die in zwaar weer terecht zijn gekomen. Mooi werk. Sinds zeven jaar ben ik ook toezichthouder van Kennisnet, de stichting die in opdracht van het Ministerie van OC&W, modernisering en digitalisering van het onderwijs bevorderd. Ik ben de trotse vader van twee pubers, de één midden in het voortgezet onderwijs en de ander aan het starten met een studie international business management.

In 2016 trad ik toe tot de Raad van Toezicht van Het Baken. De roerige periode heeft Het Baken mijns inziens met succes achter zich gelaten en de zorgen hebben plaatsgemaakt voor ambitie. Complimenten aan hen, die daaraan hebben bijgedragen: de docenten, de staf, de leiding, maar net zo goed de leerlingen en hun ouders. De scholen van Het Baken onderscheiden zich door de drang om de wereld een stuk mooier te maken. Ik ben er van overtuigd dat dat ook zal gebeuren en ik ben er trots op daaraan een bijdrage te mogen leveren.